Intrebari Frecvente


Produse naturale, ZERO compusi organici volatili COV, protectie la umiditate, miros placut.

In continuare vrem sa raspundem unor intrebari simple dar foarte comune, prin care dorim sa va lamurim de ce trebuie sa alegeti produsele noastre NATURALE, sa va explicam moduri de folosinta si aplicare, de ce sunt sigure pentru jucariile copiilor si de ce mirosul este placut, fara sa provoace alergii.


Ce este vopseaua din ulei de in?

Vopseaua din ulei de in este un produs complet natural, confectionat din doua ingrediente: uleiul de in fiert si pigmentii naturali. Doar atat! Este o alternativa, utilizata de multi ani, naturala, la vopselele moderne, petrochimice. Este o vopsea traditionala foarte populara in tarile scandinave.

Cum se produce vopseaua din ulei de in?

Semintele de in sunt presate pentru se extrage uleiul de in, crud, care apoi este fiert pentru a-l face mai durabil si pentru a se usca rapid dupa aplicare. Se adauga apoi numai pigmenti care sunt in intregime naturali. Asta e tot: nu exista solventi, lianti sau emulsificatori.

Cum difera de vopselele disponibile in comert?

Cele mai multe vopsele formeaza un strat impermeabil pe suprafata pe care o aplicati, ceea ce ar putea parea excelent la prima vedere, dar efectul nu se mentine pe termen lung. Aceasta bariera impiedica evacuarea umezelii prin vopsea, motiv pentru care frecvent, se exfoliaza expunand lemnul care, astfel, va fi afectat.

Vopseaua din ulei de in este un strat permeabil, care permite umiditatii sa iasa la suprafata, impiedicand exfolierea.

Este mai prietenoasa cu mediul?

Da. Vopseaua contine numai ulei din seminte de in plus pigmenti naturali. Nu exista solventi toxici, lianti sau emulgatori. Si cu ingrediente atat de simple, nici rafinariile mari, poluante, nu sunt necesare!

Este mai durabila?

Daca ati aplicat vopseaua in mod corespunzator, nu va mai fi nevoie sa vopsiti aceeasi suprafata din nou. Vreodata. Din moment ce vopseaua nu se exfoliaza, va trebui sa refaceti doar daca doriti o schimbare de culoare. In functie de expunerea la intemperii, daca doriti sa refaceti aspectul initial, o stergere rapida cu ulei de in fiert va restabili in curand culoarea originala si luciul.

Ce suprafete pot vopsi?

Vopseaua din ulei de in poate fi aplicata pe orice suprafata, inclusiv lemn si metal. Este deosebit de populara pentru exterior, deoarece este durabila si nu are nevoie de reaplicare decat dupa cativa ani (deci este ideala pentru locuri greu accesibile). Nu este lipicioasa sau uleioasa in nici un fel dupa ce se usuca, astfel incat o puteti folosi chiar si pentru interiorul unui dulap de haine.

Cum pregatesc suprafata pe care o vopsesc?

Datorita dimensiunii sale moleculare, vopselele din ulei de in, adera la suprafetele curate si fara grasimi. Functioneaza fantastic pe orice lemn sau substrat metalic. Vopselele sunt cel mai bine aplicate pe suprafete fara straturi de vopsea veche.

Poate fi folosita pentru decoratiuni interioare?

Absolut. Deoarece vopselele din ulei de in sunt complet lipsite de compusi organici volatili, solventi si alte chimicale, este o alegere deosebit de buna atunci cand aveti copii si animale de companie.

Cat de multe straturi de vopsea ar trebui sa aplic?

Un strat asigura o protectie suficienta pentru lemnul brut (cum ar fi o pergola, un gard sau o magazie). Mai multe straturi vor creste nivelul de luciu si vor oferi o protectie mai buna. Usile si ferestrele sunt tratate cel mai bine cu 2-3 straturi.

Am nevoie de echipament special pentru a aplica vopseaua de in?

Tot ce ai nevoie este o pensula de buna calitate, de preferinta din par de porc.

Cat dureaza pentru a se usca vopseaua?

In medie, va trebui sa asteptati 24 de ore inainte de a putea aplica al doilea strat si aproximativ 48 de ore pana cand este complet uscata. Acest lucru depinde in mare masura de vreme, deoarece uleiul de in se usuca prin expunerea la lumina UV si absenta umiditatii.

Pot aplica vopseaua in orice conditii meteorologice?

N-am recomanda niciodata aplicare atunci cand ploua, pentru ca cele mai bune rezultate sunt obtinute atunci cand vopseaua se poate usca in mod corespunzator. Incercati sa alegeti o zi cand prognoza arata 6 - 7 ore de vreme calda si uscata dupa ce ati terminat. Daca vopseaua este inca moale cand incepe ploaia, picaturile pot crea crapaturi mici, care pot avea nevoie de slefuire inainte de a aplica un alt strat.